Online multiplex kopen

Multiplex is een veelzijdige houtsoort die ingezet kan worden voor vele klus projecten en doeleinden. Dit is mede te danken aan het feit dat multiplex bijzonder stevig en robuust is. Daarnaast is deze houtsoort makkelijk te bewerken en dus ideaal om in te zetten bij diverse doe het zelf klussen. Multiplex bestaat uit een aantal lagen hout. Deze lagen worden ook wel fineer genoemd.

De houtsoorten die daarvoor gebruikt worden kunnen onder andere van eiken, berken of mahoniehout zijn. Multiplex is leverbaar in diverse soorten en maten. Juist daarom zijn deze platen veel gebruikt voor het afwerken van wanden, maar worden ze ook gebruikt voor creatieve doeleinden. Hierbij kun je denken aan het zelf maken van meubels of kasten. Wil je zelf keukenkasten maken? Dan is multiplex een prima keuze.

Vocht bestendige multiplex

Als je zelf gaat klussen met multiplex is het goed om vooraf te bepalen welke houtsoort je daarvoor wilt gaan gebruiken. Als je bijvoorbeeld een kast of betimmering in de badkamer wilt maken is het goed om voor vocht bestendige multiplex te kiezen. Deze platen zijn niet gevoelig voor vocht of water en blijven daardoor hun stevigheid behouden. Maar, multiplex wordt ook veel ingezet voor het maken van keukens en andere meubels in het huis. Deze relatief goedkope houtsoort is leverbaar in diverse soorten en maten. Je vindt dus altijd het soort multiplex dat voldoet aan jouw wensen en eisen. Door de lange levensduur en de sterke afwerking ben je altijd verzekerd van een prima eindresultaat.

Voordelig klussen met multiplex

Zeker als je zelf aan de slag wilt gaan met het betimmeren van wanden of het maken van meubels, is het van groot belang dat je jouw budget in de gaten houdt. Hoewel sommige houtsoorten behoorlijk prijzig kunnen zijn, is dat met multiplex niet het geval. Met deze platen ben je dus in staat om voor weinig geld een prachtige keuken of meubel te kunnen maken. Daarnaast is multiplex makkelijk te bewerken en heb je hiervoor geen speciaal gereedschap nodig. Zeker als doe het zelver is dit natuurlijk van groot belang. Het is dan ook niet voor niets dat multiplex één van de meest gebruikte bouwmaterialen is voor binnen en buitenshuis. Het is leverbaar in diverse afmetingen, relatief voordelig en laat zich makkelijk bewerken. Daarnaast hebben deze robuuste platen een lange levensduur.