In Nederland verblijven maar liefst 2,2 miljoen honden. Dit betekent dat maar liefst één of de zeven inwoners van Nederland een hond thuis hebben. Wellicht heb je zelf ook al één of meerdere huisdieren of ben je op zoek naar een nieuw huisdier. De Franse Bulldog is het leukste huisdier wat je kunt nemen. In deze blog zal ik je meer vertellen over de Franse Bulldog en hoe je een puppy het beste kan opvoeden.

Wat is een Franse Bulldog?

De Franse Bulldog is een hondenras dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het ras werd voornamelijk populair onder de welgestelde inwoners van Parijs. Vervolgens deed de Franse Bulldog ook zijn intrede in Engeland en de Verenigde Staten en won het ook hier in korte tijd veel populariteit. Het hondje is een erg klein en sterk hondje met van oorsprong een korte staart en kort haar. Het dier ziet er erg gespierd uit en heeft een korte stompe snuit. Daarnaast heeft de Bulldog vleermuisachtige oren waardoor het dier er erg grappig uit ziet. Over het algemeen heeft de hond een gladde, glanzende huid en weegt niet meer dan 12 tot 15 kilo. Het is een erg levendige en speelse hond, welke zeer aanhankelijk en gezellig is. Betrouwbaarheid en intelligentie zijn twee voorname kenmerken van de Franse Bulldog. Daarnaast zal hij veelal wel dominantie tonen richting andere honden, aangezien dit in het hondenras zit. Over het algemeen kan het dier wel goed overweg met andere honden of soortgenoten.

Een Franse Bulldog opvoeden

Vanwege de lieve en zorgzame karaktereigenschappen van een Franse Bulldog is het niet zo moeilijk om een puppy op te voeden. Trainingen moeten consequent en op een lieve manier aangepakt worden. Uiteraard zijn de hondjes een tikkeltje koppig, maar door een speelse aanpak te hanteren zal het opvoeden gegarandeerd een succes worden. Hondenspeeltjes zijn voor een Franse Bulldog tevens een gegarandeerd succes. Franse Bulldogs houden van lopen, zo lang het niet te lang of te hard is en de buitentemperatuur dragelijk is. Bulldogs kunnen vanwege hun stompe neus erg slecht tegen warm weer en zullen gedurende de zomermaanden grotendeels van de tijd slapen of languit liggen. Daarnaast houden de zogeheten “Frenchies” van knuffelen en menselijke aandacht. Kijk er dus niet gek van op als het beestje de gehele dag door aandacht wil. Over het algemeen houden Franse Bulldogs van al het eten. Mijn ervaring is dat ze ook menseneten lusten, maar geef daar nooit te veel van. Pas ook op met gras, want dit kan net als bij alle andere dieren slecht werken op de maag.