Als bedrijf zijnde, wil je alle processen zo efficiënt mogelijk laten verlopen. Het verkoopproces, logistieke processen en de effectiviteit van je medewerkers zijn hier een voorbeeld van. Tegenwoordig werken we allemaal met de computer. Maar hoe soepel kunnen je medewerkers werken op verouderde computers? Upgrade de computers van je medewerkers dus met de nieuwste computer onderdelen. Zo zijn zij verzekerd van een optimale situatie om hun werk goed te kunnen uitvoeren. Want niks is frustrerender dan een computer die traag werkt.

Welke computer onderdelen kun je vervangen?

Voor de leken onder ons lijkt het misschien aantrekkelijker om gewoon nieuwe computers aan te schaffen, maar dit is vaak niet nodig. Als je medewerkers op pc’s werken, kan je een hoop onderdelen vervangen en vaak is dit goedkoper dan een gloednieuwe pc aan te schaffen. Welke onderdelen zijn hierbij relevant? Welke zijn vervangbaar en wat is hun functie? Hieronder volgt een schema van de computer onderdelen die je kunt vervangen.

  1. Processor
    De processor wordt ook wel het hart van de computer genoemd. Hoe sneller een processor is, hoe meer berekeningen en aansturingen er per seconde kan verwerkt kan worden. Dus hoe meer taken de processor per seconde kan doen hoe sneller uw computer is. Deze zorgt er dus voor dat je computer soepel en snel loopt en niet vastloopt wanneer je teveel programma’s open hebt staan.
  2. Moederbord
    Het moederbord is de grootste printplaat die in een computer zit. De overige componenten van de computer zoals het geheugen, een processor, de harde schijf enz. worden op het moederbord aangesloten. Zonder het moederbord is er dus geen overkoepelend geheel wat de losse onderdelen van de computer bij elkaar houd. Vandaar de naam moederbord!
  3. Grafische kaart
    Een grafische kaart, ook wel videokaart genoemd. Deze is belangrijk om grafische toepassingen te verwerken en zal dus voornamelijk belangrijk zijn in bedrijven waar video’s worden bewerkt of websites gebouwd worden.

Zelf plaatsen of laten doen?

In principe is het niet veel werk om de nieuwe onderdelen in je computer in te bouwen, maar je moet geen twee linkerhanden hebben. Kijk dus of er binnen je bedrijf een persoon is die dit kan uitvoeren. Kan je niemand vinden die dit kan, dan kan je eventueel iemand inhuren om dit te laten doen. Kijk dan wel of de totale kosten van de onderdelen en de installateur niet meer zijn dan het kopen van een nieuwe computer. In het geval van het laatste, is het natuurlijk logischer om nieuwe computers aan te schaffen. En als je hoge kwaliteit onderdelen wilt hebben – ook belangrijk uiteraard – dan raden wij de MSI computer onderdelen aan. Succes!