Je hebt heel wat mensen in ons land die ook een elektrische fiets hebben om mee naar het werk te gaan. Deze fietsen zijn echt ontzettend handig. Zo kan je vrij lang fietsen voordat de accu leeg is. De E-bike accu is in tegenstelling tot een andere batterij een stuk groter in omvang, in dit artikel zullen we eens gaan kijken naar de dingen die je echt moet weten over de E-bike accu van de elektrische moederfiets!

Hoe lang moet je de accu opladen van de fiets?

Het zal afhankelijk zijn van de soort fiets of je wel of niet lang moet wachten voordat hij helemaal is opgeladen. Met een standaard lader ben je voor het opladen van de E-bike accu toch al wel een uurtje kwijt, al zijn er ook een aantal opladers zijn die een stuk langer moeten opladen voordat ze vol zijn. Deze batterijen zijn vaak een stuk groter, hierdoor kan je er wel weer voor een langere periode mee fietsen. Als je naar het werk moet dan is dit een aanzienlijk groot voordeel.

Wat moet ik doen om de E-bike accu goed te houden?

Er zijn diverse soorten factoren die van belang zijn bij het energieverbruik van de accu. Zo is het belangrijk om de E-bike accu nooit in een vochtige omgeving neer te leggen. Daarnaast moet je de accu niet bewaren in een ruimte waar het warm is, leg hem dan ook niet naast de verwarming of iets dergelijks. Bewaar hem niet in de zon, deze warmte is slecht voor de accu. Los hiervan zijn er niet veel dingen die ondernomen kunnen worden, de accu is na verloop van tijd toch eenmaal toe aan een reparatie of vervanging.

Kies ook voor de elektrische fiets

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat jij een van de personen bent die nog geen elektrische fiets heeft. Als dit klopt dan moet je zeker eens overwegen of je de overstap naar elektrische fietsen wilt maken. Je zal namelijk een stuk minder hoeven te rijden, dit zorgt er voor dat je veel geld kunt besparen. Daarnaast is fietsen natuurlijk ook goed voor je, beweging is de manier om je conditie op peil te houden. Het kost veel minder energie dan het normale rijden op de fiets, hierdoor kan iedereen naar het werk. Ook als je wat verder weg woont is dit dus geen enkel probleem meer. Nog een voordeel, je zal nooit meer jouw auto hoeven pakken in de ochtend en in de avond. Geen files meer dus!