Alarmsystemen bestaan er in allerlei soorten en maten. Het is dus niet gek als u door de bomen het bos niet meer ziet. Tegenwoordig bestaan er alarmsystemen met allerlei technische snufjes en bijzonderheden, de een effectiever dan de ander. Om te voorkomen dat u de hoofdprijs betaald aan een alarmsysteem met onnodige attributen, kunt u hier lezen welke kenmerken belangrijk zijn voor een goed beveiligd kantoor.

Beveiligingscamera

Een component dat veel alarmsystemen bevatten is een camera. Hiermee worden er beelden gemaakt van een mogelijke indringer waardoor deze makkelijker opgespoord kan worden. Veel alarmsystemen zijn gekoppeld aan een mobiele app, waardoor u te allen tijde uw kantoor in de gaten kan houden. Tegenwoordig hebben veel beveiligingscamera’s ook bewegingsdetectoren. Deze nemen beweging van indringers waar en sturen in dit geval meteen een melding. U kunt een camera natuurlijk binnen plaatsen bij de ingang van uw pand, maar het is ook nooit verkeerd om een camera buiten te plaatsen. Op deze manier kunnen inbrekers al gedetecteerd worden nog voordat ze een poging tot inbraak gedaan hebben.

Verbinding met een meldkamer

Als een alarmsysteem iets gedetecteerd, wordt dit vaak naar u doorgestuurd. Tegenwoordig gaat dit vaak via een app op uw telefoon. Het nadeel hiervan is dat u deze meldingen natuurlijk kunt missen, bijvoorbeeld als u ligt te slapen. Nu is er ook de mogelijkheid om deze meldingen door te laten sturen naar een meldkamer. Op deze manier kunnen de hulpdiensten snel ingelicht worden en kan de politie snel ter plaatse zijn. Heeft u een camera in uw alarmsysteem, dan kunnen deze beelden ook direct doorgestuurd worden naar de meldkamer. De medewerkers van de meldkamer kunnen dan aan de hand van de beelden bepalen of het om een inbraak gaat en mogelijk de politie erop af sturen.

Mistbeveiliging

Een spectaculaire ontwikkeling op het gebied van beveiliging en alarmsystemen is mistbeveiliging. Deze techniek kan toegepast worden om de poging van inbrekers heel wat moeilijker te maken. Mistbeveiliging kan handmatig geactiveerd worden, maar er kan ook een mistgenerator gekoppeld worden aan het alarmsysteem. Op het moment dat er een inbraak gedetecteerd wordt door het alarmsysteem, wordt de mistgenerator ingeschakeld en komt er mist vrij met een dichtheid van 50 centimeter. Deze mist ontneemd de inbrekers van hun zicht waardoor ze vertraagd worden. Dit geeft de hulpdiensten meer tijd om naar de plaats van inbraak te komen. Voor veel ruimtes is 1 mistgenerator al genoeg om de hele boel te beveiligen.